Csajok férgek


Támogass te is!

Különleges megtiszteltetés érte Barack Obamát: férget neveztek el róla. Az élősködőről a Journal of Parasitology amerikai féregtani folyóiratban csütörtökön jelent meg tanulmány — csajok férgek az MTI. A Baracktrema obamai teknősök vérében élő laposféreg, nagyjából ötcentisre nő meg, és hajszálvékony.

csajok férgek

Szerinte ez megtiszteltetés, nem sértés, pláne, hogy vannak, akik több ezer dollárt is hajlandóak fizetni azért, hogy állatfajt nevezzenek el róluk. Platt több mint harminc fajt fedezett fel és nevezett el pályája során.

Olvasási mód:

Korábban az apósáról, a doktori témavezetőjéről, és más olyan emberekről nevezte el az általa felfedezett fajokat, akiket saját bevallása szerint nagyon tisztel. Most Obama elnöksége előtt tiszteleg a maga rendhagyó módján.

csajok férgek

A kutatót — akinek egyébként az elnök távoli rokona — azért emlékeztette a féreg Obamára, mert hosszú, vékony és pokoli menő.

A Baracktrema obamai példányai szerinte "fenomenálisan és hihetetlenül ellenálló" lények, ezért bámulja és tiszteli őket.

csajok férgek

A féregtani folyóirat szerkesztője, Michael Sukhedo hozzátette, hogy az élősködők létfontosságúak az élethez, és mindenhol jelen vannak, tízből hét állatfaj élősködő. Bár a névadókat többnyire a tisztelet vezérli, Sukhedo is elismeri, hogy azért néha csajok férgek, akit a bosszúvágy hajt, egyszer egy tudós például a volt férje iránti dühétől hajtva adta a férgek egy egész csoportjának a microphallus mikrofallosz nevet.

csajok férgek

Korábban pókot, halat és egy kihalt gyíkfajt is neveztek már el tudósok Barack Obamáról. Utóbbinak feltehetően semmi köze ehhez a videóhoz, amely azt bizonygatja, hogy az elnök valójában gyíkember:.

csajok férgek