Fogbetegsegek megelozese


Tweet Share Share Mindig olyan furán érzem magam, mikor valaki azt mondja, hogy azért nem jár fogászati ellenőrzésre, mert annyira utálja a fogorvost, a rendelői szagokat, a fúró hangját és még sorolhatnám. Semmi értelme sincs csak ezen indokok miatt nem járni szűrésre és kezelésre, hiszen ezzel nem a fogorvosnak, hanem magunknak teszünk rosszat.

Beteg vagy, de nem tudod, mi az oka? Irány a fogorvos!

A megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt és nem akkor felkeresni a fogorvost, amikor már nagyon nagy a baj és már menthetetlenek a fogaink. Ez nem csak azért fontos, hogy szépek és esztétikusabbak legyenek a fogaink.

fogbetegsegek megelozese

Az egészséges fogak és a fogíny ugyanis az egészségünket is meghatározza. Például a fogágybetegség egy sor más betegség okozója is lehet, ilyen a cukorbetegség és a szívbetegség.

Megelőzhető lenne a fogvesztés

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma! Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

fogbetegsegek megelozese

Elfogadom az adatkezelési irányelveket. A fogínysorvadás nemcsak az ínyt teszi beteggé, hanem előbb-utóbb ez a fogak elvesztésével jár együtt.

 1. Felnőttkorban gyakori világszerte a fogínysorvadás, az életkor előrehaladtával súlyosbodik ez az állapot.
 2. Étkezés megtagadása és rossz lehelet
 3. A fog- és ínybetegségek kialakulása megelőzhető, rendszeres, félévenkénti fogászati kontrollal és a helyes fogmosási technika elsajátításával.

Éppen ezért minden felnőtt embernek évente legalább 2 fogbetegsegek megelozese érdemes lenne megjelenni fogászati ellenőrzésen. Ellenőrizni kell a fogakat még akkor is, ha nincs panaszunk. Egy kis szuvasodás, fogkő vagy egy kezdeti ínysorvadás még nem okoz panaszokat, de az időben elkezdett kezelés bizony sok kellemetlenségtől óvhat meg bennünket.

A dohányzó személyek sok veszélynek teszik ki magukat.

 • Hogyan lehet eltávolítani férgektől az embereket
 • A pinworms felnőtteknél alkalmazott gyógyszere a leghatékonyabb
 • Száj- és fogbetegségek - prokontra.hu - Egészség és Életmódmagazin
 • Rossz leheletű kő
 • Megelőzhető lenne a fogvesztés

Hiszen a cigarettafüstben rengeteg rákkeltő anyag megtalálható, amely a szájüreg egészségét is veszélyezteti. A szájüregben éppúgy kialakulhatnak daganatos betegségek, mint a tüdőben, a hasnyálmirigyben vagy a vesében.

 • Férgek nyírkátrány- kezelése
 • Hatékony széles spektrumú antihelmintikus szerek
 • A cukorbetegség és a fogbetegségek - prokontra.hu - Egészség és Életmódmagazin
 • Az emberek férgeknél alkalmazott gyógyszerek olcsók
 • A fogbetegségek megelőzése kulcsfontosságú | Gyógyszer Nélkül

Egy kis fehér folt a szájüregben lehet, hogy Önnek nem mond semmit, de a fogorvos egyből tudni fogja, hogy az akár karcinóma is lehet. Az időben elkezdett kezelés pedig akár fogbetegsegek megelozese is menthet.

fogbetegsegek megelozese

A korán felfedezett daganat esetében a túlélési arány meglehetősen magas. Ha későn fedezik fel, a prognózis drasztikusan csökken. A késői stádiumú orális daganat esetében az emberek csak nagyon kis százaléka éli meg az öt évet.

Beteg vagy, de nem tudod, mi az oka? Irány a fogorvos! Gedeon Bea A helyzet némileg fordítva is igaz lehet, vagyis ha makacs és nehezen magyarázható panaszaid vannak, akkor lehet, hogy a szájüregben kell keresni a magyarázatot.

Ha valaki nem dohányzik, akkor is lehet szájüregi daganata. Ennek sok oka lehet. Erős, csípős ételek fogyasztása, egészségtelen életmód, túlzott alkoholfogyasztás, nem megfelelő szájhigiénia.

fogbetegsegek megelozese

Kapcsolódó cikkek:.