Gyógyszer anthelmintikum


Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

gyógyszer anthelmintikum

Legfeljebb 25ºC-on, száraz, fénytől védett helyen tartandó. Felbontás után a készítményt fel kell használni. Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: A készítményt a fonálférgek érzékenységére vonatkozó helyi regionális, az adott gazdaságra vonatkozó járványtani információk alapján és az anthelmintikum rezisztencia további szelekciója kialakulásának korlátozására vonatkozó ajánlások alapján kell alkalmazni.

Ha felmerül gyógyszer anthelmintikum anthelmintikum-rezisztencia gyanúja, az esetet megfelelő tesztekkel pl.

gyógyszer anthelmintikum

Ha a teszt ek eredménye i alapján nagymértékben feltételezhető az adott anthelmintikum elleni rezisztencia, akkor egy másik csoportba tartozó, eltérő hatásmechanizmusú anthelmintikumot kell alkalmazni.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Fenbendazol iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell a készítménnyel való érintkezést.

A készítmény alkalmazása során kerülni kell annak bőrre vagy szembe kerülését. Az állatgyógyászati készítmény alkalmazása során az alábbi egyéni védőfelszerelés viselése kötelező: védőruházat, gumikesztyű, porálarc és védőszemüveg.

  1. A Magyarországon előforduló féregfertőzések
  2. Hogyan lehet megszabadulni a parazitáktól csalánnal
  3. Nagyon jó gyógymód a férgek számára
  4. Zerofen 40 mg/g belsőleges por sertéseknek A.U.V.
  5. Hol lehet segítséget kapni az enterobiosishoz
  6. Szabadforgalmú gyógyszerek / vény nélkül - Belső féreghajtók - Equus webbolt
  7. Ellenjavallatok: Vemhesség negyvenedik napjáig kutyának nem adható.
  8. Belfereg baromfi

Véletlen bőrre kerülés esetén az érintett területet azonnal le kell mosni szappannal és bő vízzel. Véletlen szembe kerülés esetén a szemet bő a kerekférgek azonosítása azonnal ki kell mosni.

Tartós irritáció esetén orvoshoz kell fordulni.

gyógyszer anthelmintikum

Véletlen belélegzés vagy lenyelés esetén az orrot, a szájat és a torkot vízzel ki kell öblíteni. Ha a tünetek nem múlnak, orvoshoz kell fordulni.

gyógyszer anthelmintikum

Használat után kezet kell mosni. A készítmény alkalmazása után a ruházatot naponta ki kell mosni. A készítménnyel való munkavégzés közben dohányozni, enni és inni tilos.

Trichuriasis

Ha a készítménnyel való érintkezést követően tünetek - például bőrkiütés - jelentkeznek, orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Az arc, az ajkak gyógyszer anthelmintikum a szemek duzzanata vagy a légzési nehézségek súlyos tünetek, amelyek azonnali orvosi ellátást igényelnek.

gyógyszer anthelmintikum

Vemhesség, vagy laktáció idején történő alkalmazás: Vemhesség és laktáció ideje alatt alkalmazható. Piperazin tartalmú készítménnyel együtt nem adható. A fenbendazol súlyosbíthatja a paracetamol májkárosító hatását.

Dogverm Plus tabletta kutyák részére A.U.V.

Túladagolás tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok : A fenbendazol széles terápiás sávval rendelkező vegyület, a sertések a többszörös túladagolást is jól tolerálják. Kompatibilitási vizsgálatok hiányában ezt az állatgyógyászati készítményt tilos keverni más állatgyógyászati készítménnyel.

A fel nem használt állatgyógyászati készítmény vagy a termék felhasználásából származó hulladékok megsemmisítésére vonatkozó különleges utasítások: A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

gyógyszer anthelmintikum