Kerekféreg rendszer


  • Szagú aeroszolok
  • A májban élő paraziták kátrányos kezelése
  • Enterocoelomata hármas testüregűek csoportokba lehet tagolni.

Progeszteron a kerekesférgekben  -  0 hozzászólás Progeszteron a kerekesférgekben A mikroszkóp nélkül alig látható, vízben élő kerekesférgek algákat fogyasztanak és halivadékok elsődleges kerekféreg rendszer képezik. Bizonyos kerekesféreg fajok nőstényei valami teljesen szokatlan dolgot művelnek: saját magukat klónozva ivartalanul szaporodnak, vagy hímek létrehozásával ivaros szaporodásra váltanak.

hogyan lehet eltávolítani a férgeket magadból

Ez a váltás, ahogy azt egy új vizsgálat kimutatta, progeszteron hatására megy végbe. Ez a szteroid alapvető szerepet játszik a szaporodás szabályozásában és az ivari fejlődésben embereknél és más fajoknál.

Szennyvíz tisztító

Az új felfedezés azt sugallja, hogy ez a hormon és a jelátviteli rendszer, amiben részt vesz, nemigen változott az évmilliók során. A nagyon egyszerű élőlények, mint a baktériumok, sejtosztódással és a környezetből kapnak új genetikai anyagot.

  • Milyen férgek vannak pollock ban
  • Hogyan kell kezelni a harapókférget
  • Általános testfelépítés[ szerkesztés ] A laposférgek egyszerű szerveződésű szövetes állatok.

A Brachionus manjavacas kerekesféreg faj valahol a kettő között van. Az év nagy részében a populáció csak nőstényekből áll, melyek klónjaik létrehozásával szaporodnak.

Kevesen gondolnák, hogy micsoda nyüzsgő élet bújik meg egy mohapárnán. Az aprócska élőlények egész birodalmát tehetjük láthatóvá egy mikroszkóp és egy egyszerű trükk segítségével. Moha szinte bárhol nő, ahol csak egy kis nedvesség is van, és egy mikroszkóp segítségével a gerinctelenek egészen érdekes csoportjaival ismerkedhetünk meg általa. Mivel a moha jól őrzi a nedvességet, ezért számos olyan állat él benne, melynek a létezéshez vízre van szüksége. Közös jellemzőjük, hogy hosszabb-rövidebb ideig jól viselik a kiszáradást is.

Ám amikor kedvezőtlenek a körülmények például kevés a táplálékul szolgáló alga a populációnak körülbelül egyharmada ivaros szaporodásra vált át, így hosszú telet túlélő petéket tudnak előállítani. A váltás hímek létrehozásával kezdődik. Úgy tűnik a folyamat egy feromon fehérjétől függ, melyet a kerekesférgek a vízbe bocsátanak ki, hogy jelezzék a jelenlétüket. Mikor a populáció elég nagyra nő ahhoz, hogy jelentős koncentrációban termeljék a fehérjét, a nőstények olyan petéket raknak, melyekből hímek fejlődnek.

szájszag keton, ami volt

Ez csak a kedvezőtlen időszak tél közeledtével következik be. Kubanek szerint a kerekesférgek nagyon jól ki tudják számítani, mikor fordulnak a körülmények rosszra, mikor kell ivarosan szaporodni és áttelelő petéket létrehozni. A kerekesféreg részben megszekvenált genomját vizsgálva megtalálták egy progeszteronszerű molekula receptorának helyét. Majd fluoreszcens próbát kerekféreg rendszer kimutatták, hogy progeszteron kapcsolódik egy receptorhoz a nőstények szaporodási rendszerében.

Medveállatkák

Ugyanazzal a próbarendszerrel affinitás kromatográfia segítségével kinyerték a receptort a kerekesférgekből származó fehérjekeverékből.

Továbbá tömegspektrométerrel igazolták a progeszteron jelenlétét. Végül bizonyították a közvetlen kapcsolatot a hormon és a kerekesférgek ivaros szaporodásra váltása közt. RNS interferencia technológiával csendesítették a progeszteron receptor gént, ezáltal kétharmadával csökkent az ivaros szaporodásra átváltó állatok száma. ScienceDaily,

kerek féreg a szemében