Kínai kelkáposzta


A kínai kel táplálkozástani hatása

A kínai kel európai, főleg magyarországi térhódítása még igencsak gyerekcipőben jár, de sokoldalú felhasználási módja, finom íze és rengeteg pozitív élettani hatása miatt ma már egyre többen ismerik és szeretik. De hogy miért is növekszik rohamosan népszerűsége?

Összegyűjtöttük neked. Könnyen emészthető Ha káposztafélékakkor sokan automatikusan a kellemetlen haspuffadással, hasfájással azonosítják az ételeket.

a parazitákat népi gyógyszerekkel távolítsa el

A kínai kel azonban szerencsére kínai kelkáposzta, bél strongyloidosis nagy mennyiségű körülbelül 32 százaléknyi könnyen emészthető fehérjét tartalmaz.

Mivel rágás során rostjai könnyen szétbomlanak nem úgy, mint a fejes káposztánakezért a gyomornak és a beleknek már sokkal kevesebb dolga lesz az emésztés során. Gazdag vitaminforrás Sok vitamint, például C-vitamint és karotint tartalmaz, de ásványianyag-tartalma is jelentős.

További cikkeink a témában

Télen, nyáron kapható, méghozzá minden évszakban frissen, ezért a hideg téli hónapokban fogyassz belőle még többet, mint általában, hogy kimerülőben lévő tartalékaidat csordultig töltsd vitaminokkal, méghozzá természetes forrásból. Fogyaszt Amit egészen biztosan nem gondolnánk egy káposztafélérőlaz az, hogy fogyókúrás.

hatékony gyógymódok a férgek felnőtteknél

A hizlaló ételekkel társítjuk, pedig a kínai kelnek meglepően alacsony a kalóriatartalma. Ha ehhez még kínai kelkáposzta is hozzávesszük, hogy laktató ételről beszélünk, ami gyorsan telít, és pikk-pakk elűzi az éhséget, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy kitűnő vegetáriánus ételek készíthetőek belőle.

Hosszú ideig eláll Most őszintén: hányszor jártál már úgy, hogy a heti bevásárlás során bevásároltál valamilyen káposztafélébőlde pár nap múlva a kukában landolt, mert tönkrement?

dr steinberger 5 napos kúra vélemények

Képzeld, ennek a finom növénynek a levelei a salátákéval, káposztákéval ellentétben nem fonnyadnak meg napok alatt, hanem hetekig frissek, ropogósak maradnak. Fagyasztani ugyan nem lehet, de egyes országokban hagymával, paprikával, gyömbérrel, rákokkal megbolondítva savanyítva tartósítják.

Home » Egészséges életmód » Kínai kel fogyasztása Kínai kel fogyasztása Adminisztrátor Kínai kel Ázsiában őshonos növény kellemes, enyhe ízzel, mely sosem keserű ellentétben a fejes salátával, melynél néha előfordul. Hazánkban is egyre inkább elterjedt zöldségféle. A kínai kel táplálkozástani hatása A kínai kel magas A-vitamin — és C vitamintartalommal rendelkezik. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő a kálium- kalcium- foszfor- és vastartalma. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést.

Mit készíts belőle? Felhasználási lehetőségei a fejes káposztához hasonlóak.

Származása, élőhelye[ szerkesztés ] A Kelet-Ázsia mediterrán vidékeiről származó növényt Kínában és Japánban már a 3. Európába a

Lehet rakni, rántani, de készíthetsz belőle salátát, hidegtálakat, főzeléket. Zöldséges húsételekhez is nagyon jól illik, a hús- csont- és zöldséglevest is megbolondíthatjuk, ha rakunk bele kínai kelt.

Előnye még, hogy nem puffaszt, és mivel nagyon könnyen emészthető, ezért gyengébb gyomrúak, emésztési problémákkal küzdők is nyugodtan fogyaszthatják, sőt csecsemőknek főzelék formájában bátran adható akár már a hozzátáplálás kezdeti időszakában is.

Fotó: Profimedia — Red Dot.