Morgellons paraziták, Bogarak a bőr alatt: a Morgellons-szindróma - Egészségfigyelő


Bőr alatt mászó bogarak, a húsból előtörő szövetdarabok, állandó lehangoltság és fáradtság - csak a fő tünetei a kórságnak, amelyről viszont nem tudja pontosan senki, létezik-e vagy sem. A Morgellons-betegséget vagy inkább jelenséget morgellons paraziták zavarként kezeli manapság az orvostudomány.

Bogarak a bőr alatt: a Morgellons-szindróma - HáziPatika

Azonban az egész jelenség mögött sokkal több rejlik, minthogy egyesek hisztérikussá válnak. Régen minden kukacosabb volt! Ugyanis történetünk nem mostanság kezdődött.

Valamikor körül említik először a Morgellons-kórt.

krém paraziták a bőr - prokontra.hu

Sir Thomas Browne, egy angol orvos kéziratai nyomán maradt fenn az első feljegyzés a jelenségről. Thomas az említett évben érkezett hajón La Rochelle kikötőjébe, és utazott aztán tovább Montpellierbe.

morgellons paraziták tankcsapda jónnek a férgek

Ekkor még két év sem telt La Rochelle ostromának vége óta, és Languedoc tartomány nem éppen barátságos hely volt akkoriban: a háború, és a pestisjárvány miatt a tartományon átvezető utak, és az út mentén fekvő falvak minden lehetséges berikád-megoldással zárták el magukat a külvilágtól. Lajos francia király Nimesben békét kötött, és északra menekült, azonban ekkor Montpellierben már főnyire rúgott a bubópestis áldozatainak száma.

beteg férgek - prokontra.hu

És ekkor érkezik meg Thomas is, aki 50 évvel később, leírja mindazt, amit Languedocban tapasztalt, közte egy érdekes említéssel: Az engem igencsak meglepő szőrszálak nem az arcon vagy a fejen voltak, hanem a Háton, és nem Felnőtteken, hanem Gyereken, mint azt réges régen Languedock kicsi Gyermekeinek Morgellons nevű helyi Betegségében megfigyeltem, ahol is éles Szőrök döfik át a Hátukat, mellyel véget is érnek a betegség kezdeti tünetei, a Köhögés és a Görcsök.

Korábbi, kukacoskodó leírások is születtek, azonban mind egyértelművé teszik, hogy leírásukban a Guinea féreg által okozott fertőzésről ejtenek szót.

  1. Gyermekek kezelése a pinworm férgektől
  2. A bőrünk alá, a fejünkbe, és a pénztárcánkba kúszó konteó - Régi Újra meg Újra blog
  3. A test reakciója a férgek kezelésére
  4. This page is hosted for free by cba.

Schenckius az "Observat. Ennek a hétköznapi neve "a szőr betegség" pilaris affectio A Masclous szó a latin Muscula-ból számazik, mely gyümölcslegyet jelent.

Franciaország déli részén rengeteg szónak adott tövet ez a kifejezés, és Thomas Morgellons szavának is Ascaris füzet volt az alapja.

Navigációs menü

Mikroszkóppal vizsgálta meg a "hajakat", és az arról készült rajzait publikálta is. Nem sokkal később, 20 év múlva, reprodukálták Erstmuller megfigyeléseit.

morgellons paraziták talajban terjedő helminth sth fertőzések

És akkoriban még nem beszélhetünk gonosz gyócceriparról, aki fizetett tanulmánnyal támadja meg a "kutatókat". Az időközben comedones névre keresztelt, főleg újszülötteket megtámadó betegségről még számtalan megfigyelés született a későbbiekben.

Az ez utáni időszakban, a betegség említésekor már nem jelennek meg a "szőrök".

Csúszómászó férgek a bőr alatt? Mint kiderült, a férfi a legújabb dizájnerdrogból fogyasztott, és a szer hatására hallucinációi támadtak: úgy érezte, hogy férgek, bogarak mászkálnak a bőre alatt.

De innen már ugorhatunk a jelenkorra, elég volt a történelemórából. Resurrectionem vermis Pennsylvania államban járunk, ben. Mary Leitao két éves fia belázasodik, akit aztán orvoshoz visz.

Tartalomjegyzék

Ott aztán a rühesség egy ritka formáját állapítják meg, és gombák elleni krémmel látják el Maryt. Aki azzal be is keni fiát - és ugyan azt látja történni, mint évvel ezelőtt a Languedoc-i anyák, mikor gyermeküket mézzel kenték be: valami, szőrökre, vagy férgekre hasonlító dolgok kezdenek kimászni a gyermek testéből.

Orvosi magyarázat nem volt rá. Így Mary begyűjtötte a fia testéből előmászó szálakat, és annak játékmikroszkópján jól mindmegvizsgálta őket. Utolsó, ban kapott hivatalos orvosi megállapítás szerint Mary Munchausen-szindrómában szenved, a mentális betegségben, melynek során a szülő minden áron bizonyítani akarja, hogy gyermeke igen is beteg, annyira, hogy akár még morgellons morgellons paraziták gyermek maga is elhiszi azt.

This page is hosted for free by cba. Are you the owner of this page?

Hát Leitao nem volt boldog. A ra 11 ezer főt számláló közösség további tüneteket adott hozzá a jelenséghez: kognitív problémák, izomfájdalmak, kimerültség. Kiharcolták, hogy a CDC is folytasson vizsgálatot a betegség ügyében. Időközben, izgalmasabbnál izgalmasabb dolgok történtek: Randy Wymore, az Oklahomai Egyetem orvosa elkezdett érdeklődni a dolog iránt, és azt elkezdte kutatni.

Randynek Amerika minden szegletéből küldtek aztán a Morgellons-betegek "szőr"-mintákat, és arra a következtetésre jutott, hogy bár sokfelől érkeztek a szálak, de mindegyik ugyan olyan szerkezetű volt. Közben  °C-ra melegítették a szálakat, amikre ez semmiféle hatással nem volt.

Azonban Randy és társainak eredményei, hivatalosan, publikációban, sosem jelentek meg. Csakhogy időközben a CDC morgellons paraziták végzett a vizsgálatával.

Mi okozza a tüneteket?

Az alábbi linken találjátok egy Morgellons-szindrómás saját képeit, a "bizonyítékokat" nem ebéd-barát tartalom! A Mayo klinikával közösen végzett, 4 éven át tartó, hatszázezer USD-be kerülő vizsgálat során Morgellons-beteget azonosítottak, és vizsgáltak, eredményüket publikálták. A főleg középkorú, fehér nőkből álló csoport felénél a hajon végzett tesztek pozitívnak bizonyultak kokainra és amfetaminokra.

A kóros fáradtság, és a kognitív nehézségek bizonyosságot nyertek, de parazitákat, vagy baktériumokat nem találtak.

morgellons paraziták hogyan lehet megelőzni a férgektől az emberekig

A szálak pedig főleg pamutból álltak. Morgellons paraziták tanulmány megjelenése után esett a Morgellons-betegek száma, Mary honlapja és alapítványa bezárt.