Paraziták csapvízben, Baktériumok a csapvízben


paraziták csapvízben

Egészség Dia Az E. Ha azonban szennyezett ivóvízzel vagy fertőzött élelmiszerrel kerül a szervezetbe, hasmenést, hányást, bélgörcsöket okozhat.

Évente Nagyszámú ember hal meg a paraziták miatt!

Dia Az Anabaena sp. Szerencsére ez az egyik legkönnyebben kiszűrhető mikroorganizmus. Dia A kerekesférgek - Rotifera - viszonylag gyakori mikroorganizmusok, melyek megtalálhatók mindenütt a világon.

Ismert ivóvízszennyezők, ám valójában egyetlen fajtájuk sem jelent komolyabb veszélyt az emberre nézve.

Létrehozva:

Inkább indikátorszerepük van: jelenlétük az ivóvízben azt jelzi, hogy valami nincs rendben a szűrőrendszerrel. Dia A Cryptosporidium parvum nevű egysejtű parazita többek között szennyezett ivóvízzel kerülhet a szervezetbe, aminek eredményeképpen bélfertőzéses hasmenést okoz.

paraziták csapvízben

Óvodákban, napközi otthonokban gyakrabban fordulhat elő. Dia A Rhizopus stolonifer igen gyakori gombafajta a világon, amely a csapvizet is szennyezheti.

Az általa termelt méreganyagok nagyobb koncentrációban veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre.

paraziták csapvízben

Dia Az evezőlábú rák - Copepoda - akár 2 mm nagyságúra is megnőhet, és volt már rá példa, hogy bekerült az ivóvízhálózatba.

Szerencsére az emberre nézve önmagában kevés veszélyt jelent.

Jó tudni!

Dia A Chaetomium sp. A csapvízbe viszonylag ritkán kerül bele, amennyiben mégis, az a víz szagán és ízén paraziták csapvízben megmutatkozik.

Kis dózisban inkább csak az arra allergiásokra nézve jelent veszélyt.

paraziták csapvízben