Szem paraziták


Igazi rémálom: férget dörzsölt ki a szeméből egy fiatal nő Origo Mivel megijedt, hogy megvakul, először a helyi orvoshoz ment, aki további két férget távolított el a szeméből.

fitotree kapszula szedése helmint listát

Egy szemész még hármat talált benne. Végül Beckley az Amerikai Járványügyi Hivatalhoz, a CDC-hez fordult, ahol a kutatók megállapították, hogy a Thelazia nemzetségbe tartozó parazita fertőzte meg. A féreg a szemhéj alatti részt fertőzte meg bekarikázott rész Forrás: CDC Húsz nap alatt az orvosok és saját maga összesen 14 férget távolított el a szem paraziták - írja az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene szakfolyóirat.

gyógyszer élet paraziták nélkül napos méregtelenítő kettőspont tisztít diéta fogyás

Kiderült, hogy Beckley esete volt az első, amikor ez a féreg emberi fertőzést okozott. A Thelazia gulosa nevű fonálféreg eddig csak szarvasmarháknál fordult elő az Egyesült Államok északi és Kanada déli részén. A parazitát olyan apró szem paraziták terjesztik, amelyek a szemgolyót védő folyadékkal, a könnyel táplálkoznak.

Nomagróf Riddler - Parazita

Thelazia gulosa fonálféreg mikroszkópos képeForrás: CDC A féreg hosszan tartó jelenléte a szaruhártya átfúródását okozhatja, szélsőséges esetben akár vakság is lehet a következmény. A Thelazia férgeknek eddig csak két olyan faját ismerték, amely embernél is előfordul, főleg Európában és Ázsiában, rossz körülmények között élő, főleg állattenyésztéssel foglalkozó emberek körében.

hány pinworms lehet hogyan lehet gyorsan felépülni a férgektől

Ez az első dokumentált eset, hogy egy harmadik fajuk is okozhat humán fertőzést.