Szájvíz öblítés


A szájöblítők használata nem helyettesíti a fogmosást és a fogselymezést. Mit takar pontosan a klórhexidines szájöblítő? Fogínybetegség vagy más fogászati beavatkozás alkalmával fogorvosa előírhat antibakteriális tulajdonságú, úgynevezett klórhexidines oldattal végzett öblögetést.

termeszetes fereghajto embereknek

A klórhexidines szájöblítő segít azokat a szájban található baktériumokat féken tartani és elpusztítani, amelyek a fogínybetegségekért felelősek. A klórhexidin kedvező tulajdonsága, hogy erős antibakteriális hatása révén segít a szájüreg egészségének megőrzésében a fogászati beavatkozásokat például gyökérkezelést követően. A klórhexidin mellékhatásai A klórhexidines szájöblítő hatására azonban barna foltok alakulhatnak ki a fogakon, mert a kutatások szerint a fognak mind a kemény, mind pedig a szájvíz öblítés szöveteihez kapcsolódik.

táblázat a helmint fertőzés megelőzése

Amikor fogorvosa a kezelés részeként a gyógyulás rövid időszakára klórhexidines szájöblítőt ír fel, próbáljon kevesebb teát, kávét és vörösbort fogyasztani valamint tartózkodni a fogakat esetleg elszínező  élelmiszerek fogyasztásától. A klórhexidines szájöblítő használata továbbá nem javasolt az elszíneződésre hajlamos kompozit és üvegionomer koronával vagy héjjal rendelkező személyeknél sem.

termeszetes parazitákészítmények

Alapvetően a klórhexidines szájöblítő hosszú távon nem része a rendszeres szájápolásnak, és még egy vényköteles szájöblítő sem helyettesíti a fogmosást és a fogselyem használatot. A fogínybetegség visszaszorítását követően napi kétszeri fogmosásból  és egyszeri fogselyem használatból álló rendszeres szájápolással, valamint fogászati ellenőrzéssel a további, hasonló problémák rendszerint megelőzhetők.

kártevők és paraziták