Csovajo fereg


csovajo fereg krónikus enterobiosis kezelése

Csonka Viola Tubifex, a halak kedvence! Ragadozó halaknak természetesen egészben kínáljuk.

A mindenevő és a húsevő halak egyik kedvenc eledele a csővájó féreg vagy ismertebb nevén tubifex Tubifex tubifex. De mi is ez az élőlény és miért rajonganak érte annyira csovajo fereg uszonyosok?

csovajo fereg férgek a fejben

Egyszerűen azért, mert mindig "beszerezhető" és kiváló élő eleség. Fehérjetartalma kétszer akkora, mint a vízibolháé, amely a fiatal halak gyors növekedéséhez elengedhetetlen tápanyag, hiszen a test növekedése főleg fehérjéből adódik.

csovajo fereg gyengeség hőmérséklet 37 szag a szájból

Emellett magas a vitamintartalma: található benne A-vitamin, amely a növekedésben, anyagcserében és a szaporodásban játszik kulcsfontosságú szerepet.

Ezen kívül van benne D-vitamin a csontok felépítéséhez és B-vitamin a növekedési és vérképzési folyamatokhoz.

csovajo fereg hogyan lehet eltávolítani férgeket felnőtt számára

Pozitív élettani tulajdonságait többek között annak köszönheti, hogy szerves anyagokban gazdag, iszapos vizek alján él. Ezzel az életformával magyarázható az a jelenség, hogy ha túletetjük halainkat, az el nem fogyasztott tubik beássák magukat az akvárium talajába, ahonnan szinte lehetetlen eltávolítani őket, sokszor csak a talajcsere segít.

Etetéskor vegyük figyelembe, hogy az akváriumokba kerülő tubifex nagyobb része mesterséges telepekről származik, amelyek általában sok szennyezőanyagot tartalmaznak.

Az eddig tárgyalt csoportokkal nem is állnak közelebbi rokonságban, hiszen testfelépítésük szelvényezett metameria. Ez a tulajdonságuk és egyedfejlődésük számos sajátsága is az ízeltlábúakkal Arthropoda közös. A tegzes férgecskét kocsonyás burok veszi körül A legtöbb gyűrűsféreg tengeri állat.

Ezért etetés előtt alaposan meg kell tisztítani őket erős vízsugár alatt többször átmosni. Jól bevált módszer, hogy a frissen megvásárolt tubifexet napig tároljuk, ezalatt kiürül a bélrendszere, így nem okoz csovajo fereg zavarokat még a kényesebb belű halaknak sem.

Hogyan tároljuk?

csovajo fereg pinworm enterobiosis gyermekeknél

A tubifex nagyon oxigénigényes, ezért nem egyszerű a tárolása. A tubifexet szervírozhatjuk - halaink méretétől és falánkságától függően - egészben vagy felvágva is. Mindig csak annyit adjunk, amennyit azonnal elfogyasztanak.

csovajo fereg a legjobb gyógyszer az összes parazitának

Kapcsolódó cikkek.