Cuterebra paraziták. Hogyan kezeljük a Wolf Worm macskákban


cuterebra paraziták

A kiscica orra hirtelen feldagad — nézd meg milyen ijesztő dolgot fedez fel az állatorvos A legtöbben egyetértünk abban, hogy nagyon sok pozitívummal jár ha háziállatunk van. Igaz, hogy felelősséggel és sok munkával is jár.

cuterebra paraziták

Ez azt is jelenti, hogy ha a kis kedvencünknek cuterebra paraziták baja van, felelősséggel tartozunk érte és gondoskodnunk kell az egészségéről. Az emberekhez hasonlóan az állatok is a legváratlanabb helyzetekben tudnak megbetegedni. Amikor ennek a kiscicának a gazdája észrevette, hogy kedvencének az orra hirtelen feldagadt, cuterebra paraziták megijedt.

Egyértelmű volt, a kis cicusnak valami baja volt ezért gazdája elvitte őt az állatorvoshoz.

cuterebra paraziták

Youtube A cica már valószínűleg rosszul is látott amikor gazdája elvitte őt állatorvoshoz. Az orvos gyorsan megvizsgálta az állatot és közölte a családdal a rossz hírt- egy bogár lárvája bújt a cicus orrába és az okozza a panaszokat.

cuterebra paraziták

De a kis állat a nyelven keresztül bekaphatja például a parazita tojásait ami azután az állat testében marad és növekszik. A parazita tojásait az állat séta közben is beszerezheti vagy esetleg egy apró kis seben keresztül is bekerülhet az állat szervezetébe.

cuterebra paraziták

A kis beavatkozás után ahogy a filmben is láthatjuk, a cica már sokkal jobban van. Twitter Az alábbi filmben láthatjuk, ahogy az állatorvos kiveszi a lárvát a cica orrából, meg kell jegyeznünk, hogy ezek zavaró képek lehetnek.

cuterebra paraziták