Krónikus lehelet. A szájszag orvosi okai


Mi a legjobb módszer a rossz lehelettel szemben?

krónikus lehelet

A válasz egyszerű: minden nap gondot kell fordítani a megfelelő szájhigiéniára! Mindig az egyszerű dolgok a legcélravezetőbbek. Fogmosás, fogselymezés, szájöblítés.

krónikus lehelet

Talán túlságosan is egyszerűnek tűnik, de mégis ez a legjobb megoldás arra, hogy a szájszag ellen vívott csatában győzedelmeskedjünk. Az alábbi egyszerű lépések segítenek abban, hogy a legtöbbet hozzuk ki a mindennapos szájápolási rutinunkból: Naponta kétszer, két percen keresztül mossuk fogunkat valamelyik Oral-B elektromos fogkefével a lepedék eltávolításához.

A rossz szájszag lehetséges okai

Folytassuk a nyelv tisztításával. Fordítsunk különös figyelmet a nyelv hátsó részére, ahol a legtöbb szagképző baktérium található.

krónikus lehelet

A fogselymezés az egyik leghatékonyabb módja az ételmaradékok eltávolításának. Ha a hátsó fogakat nehéz elérni, jó szolgálatot tehet egy nyeles fogselymező.

  • A szájszag orvosi okai - Springday Medical
  • Bajok, melyekről leheletünk árulkodik - HáziPatika
  • Szájszag: innen tudhatja, hogy pszichés eredetű vagy betegséget jelez - EgészségKalauz
  • A rossz szájszag az egyik legkellemetlenebb tünetek egyike, mely akár súlyos szorongást is okozhat az érintetteknél, és a környezet se tolerálja.
  • Acetonos lehelet: mi az oka, és hogyan szüntethető meg? | prokontra.hu - Együtt a specialisták
  • Acetonos lehelet: mi az oka, és hogyan szüntethető meg?

Egészítsük ki szájápolási szokásainkat a rossz lehelet elleni szájvíz használatával, hogy leheletünk mindig friss legyen. A szájszag elleni védekezés egyéb módjai Igyunk sok folyadékot!

krónikus lehelet

A szükséges folyadék mennyisége függ szervezetünk felépítésétől és napi tevékenységünk szintjétől. Rágjunk cukormentes rágógumit, hogy ezzel is ösztönözzük a nyáltermelést.

Leheletünk felfrissítéséhez a mentolos cukorka átmenetileg talán jó megoldásnak tűnhet, de nem ajánlott, mivel cukros krónikus lehelet hagy maga után a fogakon. A krónikus rossz lehelet komolyabb betegség tünete is lehet, ezért ilyen esetben mindenképp vegyük fel a kapcsolatot fogorvossal vagy szakorvossal!

krónikus lehelet

Ismerje meg azokat az ételeket, melyek rossz leheletet okozhatnak. A rossz leheletet fokozó szokásainktól mint például az alkohol vagy a dohányzás való megválás is jó módja krónikus lehelet friss lehelet megőrzésének.