Prokontra.hu
Hírek és információk

Mi lesz velünk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről

A Gonoszt a hallgatás táplálja. Egyre aljasabbá és vakmerőbbé teszi… Minél mélyebb a csend, ő annál sátánibb tettekre képes!

Az áprilisi választások után még jobban megerősödött diktatúra külpolitikája az ősz folyamán különösen veszélyes fordulatot vett. Az Orbán-kormány most már nemcsak ócsárolja európai szövetségeseit – az Európai Uniót és annak különböző szervezeteit – , hanem ráadásként egyértelműen az agresszor oldalára áll, lásd példának az orosz-ukrán konfliktust. Magyarország Oroszországgal kötött barátsága egyre nyilvánvalóbb, ugyanakkor az áldozati szerepbe kényszerült Ukrajnával szemben minden fronton áll a bál. Ezzel egyidejűleg a kormány a haderő rendkívüli fejlesztését is megcélozta, és a hadkötelezettségi korhatárt felemelte 50 éves életkorra…

Nekünk – egyszerű, jóérzésű magyar állampolgároknak – mit jelent az így kialakult helyzet?

Az Európai Unió létrejöttének legfontosabb célja az volt, hogy ne legyen többé háború a II. Világháborút túlélt Európában. A magyar kormány viszont – és ezt naponta tapasztalhatjuk – ennek a kívánalomnak egyre kevésbé kíván eleget tenni. Ennek ténye pedig Magyarországra nézve háborús veszélyt jelent(het)…
Úgyhogy azok a honpolgárok, akik – egyébként a többségben lévők – a tavaszi választáson még le akarták váltani az Orbán-kormányt, elgondolkodhatnak azon, majd dönthetnek, hogy most egy békés forradalommal oldják meg ezt a kérdést, vagy – az EU-ból történő kilépést követően – Orbánnal a hátukon, egy (például az ukránok elleni) lövészárokban kívánják találni magukat.

Miközben számtalan példa bizonyítja, hogy egy diktátor békés utcai eszközökkel is elzavarható, akkor mégis miért van az, hogy az átlagpolgár jobban fél egy forradalomtól – ami szerinte csakis véres lehet – , mint egy „második Don-kanyartól”?

Mit tehetünk?

Egyértelmű – és már csak a mai belpolitikai helyzet is jó okot ad arra –, hogy ebben az országban elérkezett az idő a változásra. Ennek érdekében ideje felébrednünk és érdemben cselekednünk:

A Kossuth téren október 14-én megtartott performanszunkon „csak” 27 témát emeltünk a magasba, hogy megmutassuk azokat a sérelmeket, amelyeket az elmúlt 30 évben elszenvedtünk, azokat a bűnöket, amiket a mai politikai elit rendre elkövetett ellenünk, de legalábbis hagyta, hogy elfajuljanak.

Barack Obama véleménye is azt mutatja, hogy az USA-ban is pontosan ugyanazok a problémák, mint hazánkban. Azaz a diktatúrák térnyerése az egész világon súlyos gond:

Barack Obama ezt a beszédét 2018. szeptember 7.-én egy ilinois-i egyetemen mondta el, az amerikai félidős választások előtt. A beszéd rövidített változata fentebb látható és az alábbiakban olvasható (ami 6 helyen “magyarosítva” -indexálva- lett):

Nem építhetünk falakat egész Amerika köré.(1) A falak nem védenek meg az olyan veszélyektől, mint a terrorizmus vagy a járványok.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam:

még ha valaki nem is ért egyet velem, vagy a demokraták politikájával…
még ha inkább a libertárius gazdasági elvekben is hisz…
még ha valaki evangélikus is, és egyes szociális kérdésekben áthidalhatatlan nézeteltéréseink is vannak…
még ha úgy gondolja, hogy rosszul értékeltem a bevándorlás helyzetét, és a demokraták nem veszik elég komolyan a bevándorlás szabályozását…

Azért vagyok itt, hogy elmondjam:

mindezek ellenére mindenki szívügyének kell lennie, hogy támogatja a becsület, a tisztesség és a törvényesség helyreállítását a kormányunkban. Nem lehet sem demokrata, sem republikánus, nem lehet semmilyen pártállás kérésre azt mondani, hogy nem fogunk nyomást gyakorolni a főügyészre, vagy az FBI-ra,(2) hogy az igazságszolgáltatási rendszert felhasználva bánjanak el politikai ellenfeleikkel. Vagy megbízni a főügyészt, hogy a saját pártjuk tagjait mentesítse a büntetőügyi eljárások alól, mert éppen közeleg egy választás.

Ezeket nem én találtam ki, ezek nem csak feltételezések.

Nem kéne demokratának vagy republikánusnak hangzanunk, mikor azt mondjuk, hogy nem fogjuk a sajtószabadságot veszélyeztetni azért, mert olyan dolgokat állítanak, vagy olyan cikkeket közölnek, ami nekünk nem tetszik.
Rengeteget kritizáltam a Fox News csatornát, de mégsem fenyegetőztem soha azzal, hogy bezáratom, és soha nem neveztem a nép ellenségének.
Nem kéne demokratának vagy republikánusnak hangzanunk, amikor azt mondjuk, hogy nem fogunk bizonyos népcsoportokat azért támadni, ahogyan kinéznek, vagy ahogyan imádkoznak.

Amerikaiak vagyunk.

Elleneznünk kéne a megosztottságot!… Nem pedig támogatni! Elleneznünk kell a diszkriminációt! Az pedig holtbiztos, hogy minden kétséget kizáróan ELLENEZNÜNK KELL A NÁCI ESZMÉKET! …

Mégis mi abban a nehéz, hogy azt mondjuk a nácik rosszak?

A demagógok összetett problémákra egyszerű megoldásokat ígérnek.

Azt ígérik, a kisemberekért fognak küzdeni, de tovább gazdagítják a leggazdagabbakat és a legnagyobb hatalommal bírókat.
A korrupció felszámolását ígérik, de közben ők nyerészkednek.
Elkezdik aláásni a felelősségre vonást biztosító normákat.
Megpróbálják megváltoztatni a törvényeket,(6) hogy minél jobban megszilárdítsák a hatalmukat.
Faji nacionalista elveket követnek alig burkoltan… vagy teljesen leplezetlenül.

Ismerősen hangzik?

(1): nem építhetünk falakat egész Magyarország köré.
(2): hogy nem fogunk nyomást gyakorolni a főügyészre, vagy a TEK-re.
(3): mert éppen közeleg egy választás, vagy mert CSAK!
(4): rengeteget kritizáltam a közszolgálati csatornákat.
(5): magyarok vagyunk!
(6): kedvükre változtatják a törvényeket.

Igen! Nagyon is és fájdalmasan ismerősen hangzik!

Magyarország a térképen egy nagyon piciny ország. A világban kialakult helyzetet befolyásolni pontosan annyira képes, mint amekkora teret foglal el a Globuszon.

A magyar nemzet viszont arra képes lehet, hogy polgárai a diktátorukat elzavarják! … ezzel is hozzájárulhatnának ahhoz, hogy a Földön a diktatórikus államok száma fogyjon, ezzel a Föld lakói világbékéhez egy lépéssel közelebb kerüljenek…

Váradi Nóra elmondott beszéde az október 14-i Kossuth téri „fellépésünkön”:

“Mi lesz velünk? – Az orvosa kirúgása után meghalt beteg többször is telefonált halála előtt a kórházba.

MI LESZ VELEM? – kérdezte a mára égi útját járó, családjától elrabolt EMBER a gyógyítás helyett imádkozást javasló gyilkosoktól… Hiszen az egészségügyért is felelős miniszter szerint a tízparancsolat közel tökéletes népegészségügyi program… Ez a kérdés meghatározza az életünket, a jövőnket. Ez szól a magyar hétköznapokról, ezt kellene zászlóra tűzni, emiatt és ezzel kellene az embereket megszólítani.

MI LESZ VELÜNK? – kérdezzük mindannyian, akik tudjuk és látjuk, hogy ma az emberek igazi gondja ez! És nem a migráns- vagy a Soros kérdés és nem a soha nem sikerülő választási összefogósdi! Ezt értsd meg, éld át, hidd el, ez ma az emberek igazi gondja.

MI LESZ VELED? – Tudod-e, hogy mit hoz a következő pillanat? Hogy minek kell történnie ahhoz, hogy belőled is elemi erővel törjön fel egy kiáltás, ami után már tenni akarsz a változásért, egy jobb, a mainál sokkal jobb Magyarországért. Most még talán félsz, de eljön az idő, amikor már nem bírod tovább, leküzdöd a félelmeidet, mondván, hisz nem én vagyok a törvényszegő, nem én vagyok a bűnöző, a tolvaj, a hivatalával visszaélő, és még a teljes BTK-t kimerítő felsorolásba is belekezdhetnék, hanem ők! Mikor eljön ez a pillanat, akkor teli torokból fogod beleüvölteni a világba, hogy eddig és ne tovább! Ma mi hiányzik? Mindenekelőtt az akarat, az indulat. Az a vágy, hogy történjen már végre valami! Alapvetően hiányzik az emberek hite önmagukban és az a meggyőződés, hogy képesek befolyásolni az ország sorsának alakulását. Egy diktatúrának nincs ellenzéke, csak ellenfele… Az ellenfél pedig nem ül a parlamentben! Nem áll szóba a diktátorral, nem egyezkedik, nem alkudozik vele! Ha lesz meggyőződés és szándék a változtatáshoz, ha akarunk majd egy nagyot mozdulni, egy nagyot nyújtózni, egy nagyot dobbantani a fojtó igazság kimondásához, hogy: Elég volt!,… akkor nem az lesz a kérdés, hogy hányan vagyunk, vagy hogy ki a Vezetőnk, hanem az, hogy milyen erős az igazságtudat, milyen egyenes a gerinc, mekkora az elszántság, és mekkora a harag…

VÉGRE AKARNUNK KELL!”

Lassan egy éve lesz, hogy Demeter Márta – mostanra az LMP társelnöke – megkérdezte Orbán Viktort:

„Hogy van az, hogy itt terrorizmusért is körözött emberek flangálhatnak az ön közelében? Kiderült Ghaith Pharaonról, hogy önhöz érkezett vacsorára, kiderült Ghaith Pharaonról, hogy az ön vejével üzletel. Hogy van ez, magyarázza meg! És kérdésem az, örökölnek-e valamit Ghaith Pharaon vagyonából, és hogy milyen garanciát tud adni arra a magyar embereknek, hogy nem ön jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot?”

Mire a válasz – a fideszes képviselők nagy örömére: „

Boldog karácsonyt kívánok!” …

A napokban újságírók kérdezték

Szijjártó Pétert, hogy ki utasította a tiranai magyar nagykövetség diplomatáit Gruevszki segítésére?… a magyar külügyminiszternek ez a válasz jött ki a száján: „nem lényeges” volt.

Orbán Viktort, hogy miért nem egy tranzitzónába van bezárva és miért mozoghat szabadon a bűnöző Gruevszki – volt macedón kormányfő ?

„Kérdezzék a jogászokat!” – volt a válasz.

Hogy van az, hogy tűrjük ezeket a cinikus, vérlázító válaszokat?
Miért van az, hogy elfogadjuk, ha a nekik feltett kérdésekre egyáltalán nem is válaszolnak?
Mi lesz velünk, ha hallgatásunk miatt meghal az ország?
MI LESZ VELÜNK?

LÉPÜNK ? vagy BOLDOG KARÁCSONYT?

https://www.facebook.com/events/319236592191960/

EURÓPA BLOKK

Vélemény:vélemény egy személynek, a saját nézőpontjából kiinduló elgondolása a dolgokról. A vélemény, mivel az az individuumtól, annak perspektívájától függő, ezért szükségszerűen szubjektív.” – wikipedia

A vélemény rovatunkban megjelenő cikkek semmilyen esetben sem tükrözik a szerkesztőségünk álláspontját. Küldjön be ön is egy véleményt a cikkek@prokontra.hu email címre.

Akár ez is tetszhet

Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. A Google sütikkel elemzi a honlap forgalmát, és szabja személyre a hirdetéseket. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához. Elfogadom Több infó