Mérgező tabletták. Your email has been sent to:


Éles szilánkok a halkonzervben, sejtmérgező csodatabletták Fotó: Nébih Egy COOP Prémium halkonzerv éles szilánkokat tartalmaz, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy aki vett ilyent, ne mérgező tabletták belőle!

giardia alcohol

A marokkói származású makrélafilé konzerv szállítmányai A hatóság közzétételében felhívja a figyelmet arra, hogy aki vett ilyent, ne egyen belőle! Mivel a hasonló konzervekből sokszor készleteket is felhalmoznak a háztartások, ezért érdemes átnézni a készletet, hogy nem került-e bele ilyen.

paraziták az emberi gyomor tünetei és kezelése

A makrélakonzervet forgalmazó cseh nagykereskedő mindenesetre már kezdeményezte a termék forgalomból kivonását, és értesítette kereskedelmi partnereit is a szükséges intézkedések megtételéről. Az intézkedések végrehajtását a Nébih tájékoztatása szerint a magyar hatóság is felügyeli.

bélférgesség ellen fokhagyma

A hangzatos fantázianevű készítményt annak ellenére árusították széles körben, hogy Európában sem a parlagfű, sem a belőle készült élelmiszerek nem hozhatók jelenleg forgalomba emberi fogyasztásra szánt termékként.

A parlagfű és abból készült élelmiszerek új élelmiszernek minősülnek, forgalomba hozatalukat uniós szinten engedélyeztetni kell. Tekintve, hogy a parlagfű citotoxikus sejtmérgező hatását tudományos kutatások igazolják, a forgalomba hozatalt megelőző engedélyezési eljárás különösen lényeges.

Bacterfort, aki a gyártó

A vállalkozás ráadásul a tulajdonos lakóházának pincéjében tárolta és közvetlenül onnan forgalmazta az illegális parlagfű termékeket, holott az ingatlan sem élelmiszerraktárként, sem élelmiszer-kereskedelmi egységként nem szerepel a nyilvántartásokban.

A Nébih a vállalkozásnál készleten lévő, csaknem 2 mázsányi parlagfű tablettát és porított parlagfű alapanyagot azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, és elrendelte a kereskedelmi forgalomba került termékek visszahívását. Az eljárás folyamatban mérgező tabletták, az ügyben több százezer forintos bírság kiszabása várható.

Szerző: Az Én Pénzem.

a galandférgek általános képe