Nyul féregtelenitese


Hogyan lesz férges kedvencünk?

A nyulak élettartama kb. Súlyuk eléggé széles spektrumban mozog, a pocoknyulak g-os súlyától, a házinyulak akár kg-os méretéig terjed.

nyul féregtelenitese

A törpenyulak kb. A nyulak a nyúlalakúak családjába tartoznak és nem a rágcsálók családjába, így két pár metszőfoguk van.

Az üregi nyulat háziasítottuk házinyúlként, üregekben él, általában falkákban és kicsinyei fejletlenül, vakon, csupaszon jönnek a világra. A mezei nyúl magányos vándor, nagyon gyors és hosszútávon is kitartó futó, a felszínen a magas fűben építi a fészkét, kicsinyei szőrösen és nyitott szemmel születnek. A pocoknyulak pedig a legkisebbek, mindössze 1,5 cm hosszúak, fülük kerek, lábuk rövid.

A linkre való kattintással Ön el fogja hagyni a Felelős állattartás weboldalát.

Szőrük minősége alapján 3 típust különböztetünk meg: simaszőrű, rex bundája akár a bársony, tömött és kb. Általában törpenyulakat tartanak házi kedvencként főleg a házinyúl nagy mérete és helyigénye miatt Törpenyúl fajták: Holland törpe: talán a legismertebb változat, szőre sima egyforma hosszúságú füle kb.

nyul féregtelenitese

Alomnak megfelelő forgács, granulátumok, préselt almok, szalma. Nagyon fontos a friss víz biztosítása, melyre legegyszerűbb egy nyul féregtelenitese önitatót felszerelni.

  1. A házinyulak férgei - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál
  2. Általános tudnivalók: A nyulak átlagosan 6—13 évig élő, lagomorf állatok, ami azt jelenti, hogy fogaik egész életükben folyamatosan nőnek.
  3. Nyuszim van - Felelős Állattartás
  4. Hogyan lehet azonosítani a férgeket

Etetés: Magok, melyekből léteznek a nyulak számára speciálisan kialakított magkeverékek rengeteg tápláló összetevőt tartalmaz mint például a kukoricapehely, alfafa, törtzab és búza, kis mennyiségben zúzott, szárított borsó és még lágyszárúak, valamint tartalmaz lucerna pelleteket. Fontos, hogy a kukorica és a napraforgó valamint az olajos magvak nagyon sok tápanyagot, zsírt tartalmaznak, így nagyon hizlalnak.

Féregtelenítés — hasznos információk Mikor aktuális a féregtelenítés? Elsősorban az állatok egészsége, az állattartók különösen a gyerekek! Közegészségügyi zoonózis veszély A kutyák és a macskák ürülékével kijutó bizonyos parazita fejlődési alakok egy része veszélyes lehet az emberre is.

Szükségesek a zöldségek, gyümölcsök. De a friss zölddel óvatosan kell bánni, mert a bomlásakor keletkező gázok felpuffaszthatják nyulunkat, ezért legjobb, ha csak fonnyasztva kap a zöldből és tilos vizesen adni zöldféléket, hanem mindig szárítsuk meg.

Vakcinázási és féregtelenitési protokolok

Széna korlátlan mennyiségben fogyasztható a nyulak számára és mindig kell hogy legyen előttük figyelni kell, hogy ne legyen túl poros, szép színe megfelelő illata legyen. Nagyon fontos a friss víz biztosítása.

nyul féregtelenitese

Szaporodás: A nyulak általában a pinworm fertőzés forrásai korukra válnak ivaréretté, de tenyésztésük hónapos koruk nyul féregtelenitese után ajánlott csak. A vemhesség nap, amely után általában 6 kölyök jön a világra, és fontos, hogy ne zavarjuk meg az anyát, és ne nyúljunk a kisnyulakhoz, míg azok el nem hagyják a fészket. Az elválasztás 35 naposan ajánlott.