Prokontra.hu
Hírek és információk

Orbán uralkodása alatt hazánk a közmunkások és a népkonyhák országa lett

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről

“Most perc-emberkék dáridója tart, De építésre készen a kövünk, Nagyot végezni mégis mi jövünk. Nagyot és szépet, emberit s magyart.” / Ady Endre: A perc-emberkék után /

Hazánkban 2010 után egy gátlástalan, zsákmányszerzésre szerveződött, kollégiumi macsó társaság szerzett politikai hatalmat, kétharmados támogatottsággal. Az elmúlt, több mint nyolc évben törvényesítve folyt az ország szétlopása. A Fidesz közelében levők csak azt nem teszik saját zsebbe, amit nem akarnak. Virágzik a korrupció, rövid idő alatt – magyar mércével–óriási vagyonok jöttek létre. A hatalom birtokosai cinikusan a szemünkbe röhögnek, tudják védettséget élveznek. Egy-két kis halat elébünk löknek, a nagy pénzeket zsebbe tevőknek menlevele van.

Mindezt nemzeti mázba burkolják hisz’ ami nemzeti az csak jó lehet. Maguk alá gyűrték az országot, minden fontos vezetői posztot a saját klienseik töltenek be, hosszú évekre bebetonozva. Orbán jobbkeze éppen a minap lett újabb hat évre az MNB elnöke. Cserébe sem többet, sem kevesebbet nem várnak senkitől, mint feltétlen hűséget az “örökös ” miniszterelnökkel szemben, aki hűbérúrként, élet és halál joga. Még pallosjoga nincs, de az sem elképzelhetetlen. Körülötte percemberkék tolakodnak a koncért, a főnök kegyéért. A kedves vezetőt nem érdeklik a körülötte lebzselők urizáló, dzsentri életmódja, életvitele, számára egy a fontos: hasznosak legyenek. Akik a körön belül vannak, és gondolkodás nélkül teljesítik, amit az egykori felcsúti focista elvár tőlük, törvények felett állnak.

Az ország mai hatalmasságainak többsége nem az eszéről, a saját gondolatairól híres. Szégyen Magyarországra, hogy a hatalom közelében levők zömének az IQ-ja, jóval száz alatti lehet. Szegény az az ország, ahol a volt rezsibiztos, a szórványmagyarságot kereső volt frakcióvezető, netán a kiflit szerető hölgy, vagy a nagyon keresztény szövetséges pártvezető és hasonszőrű társaik oszthatják az észt. Hűséges pártkatonák teszik a dolgukat, felolvassák amit megírtak a számukra, de akkor már izzadnak, ha olyan kérdésre kellene válaszolniuk, amelyre nincs sor- vezetőjük. Gátlásaik nincsenek, amit elébük raknak, gondolkodás nélkül, sajátjukként adják elő. Nem véletlen, hogy a Fidesz számára nincs értéke a tudásnak, hisz a gondolkodó ember veszélyes lehet az „örök” időkre berendezkedett uralkodó párt hatalmára. Most az Akadémiát pécézték ki legyőzendő ellenfélnek,zavarja a Fidesz urait a szellem szabadsága.

Az országot kezében tartó elit úgy tesz mintha, az lenne a valóság amiben ők, illetve a vazallusaik élnek dőzsölnek. Két kézzel osztogatják a közpénzt, kegyként, mintha a sajátjuk lenne. Milliárdokat szórnak ki stadionok építésére, luxusberuházásokra. A Várba költözés költségeit 30 évre titkosítanák, milliárdokkal tömik meg az uralkodó párthoz közelálló, abból élő csókosok pénztárcáját. Napjainkban az országot elárasztották a Sorost és az EU-t támadó plakátok. Valójában Fidesz kampányt folytatnak, közpénzből. A törvényességre az ellenzéki pártok esetében oly kényes Állami Számvevőszéket mindez nem zavarja.

Orbánt nem érdeklik az ellenérvek, megy a maga feje után. Olvashattuk, mit gondol az ellenfeleiről, minden aljas eszközt igénybe vesz az ellenzéke lejáratására. A kormánypárt hadjárata szinte biztosan kitart az önkormányzati választásokig. A Soros-kártya, a migránsok uralják a Habony által kézivezérelt – közpénzből fenntartott – pártmédiát a következő hónapokban. Ne legyenek kétségeink: az igazi mocsok, még előttünk van.”A nemzet gázszerelője – azt mégsem írhatom, hogy a “nemzeti stróman” – óránként úgy 18 millió forintot keres. A magát plebejusnak és kereszténynek mondó kormány, nem a népet szolgája, s nincs tekintettel Jézus tanításaira sem. Hazug, cinikus, álszent világot hoztak létre, ahol csak alattvalókra van szükség. Napjainkban hazánk a közmunkások és a népkonyhák országa lett! Erre olyan büszke a mai hatalom? Így működnek a magyar reformok? A fügefalevél alig takarja el, hogy bizony a király a valóságban meztelen.

Az országban mérhetetlen a nyomor, a szegénység. Több mint négy millióan tengődnek a létminimum alatti összegből. Sok százezren mélyszegénységben, emberhez méltatlan körülmények között léteznek. Esélyük sincs arra, hogy egyszer emberként éljenek. Ha az ország hatalmasságai kiszállnának a szolgálati autójukból, akkor talán még ők is rájönnének: hazugság mindaz, amivel az országot kábítják. Találkozhatnának a számukra nem is létező szegénységgel, a növekvő nyomorral, a tönkretett életekkel, a kilátástalan helyzetben levő kisnyugdíjasokkal, talajukat vesztett fiatalokkal, a még kecskét tartani sem tudó “keményen dolgozó kisemberekkel”. Láthatnák az ingyen ételért várakozók egyre hosszabb sorát.

Megtapasztalhatnák, hova juttatták közel kilenc éves uralkodásuk alatt hazánkat. De ehhez gyávák az urak! Nem ereszkednek le a nép közé, lenézik azokat, akiknek semmijük sincs, nem gyűjtöttek vagyont. Kényelmesebb a Várból, tízmilliárdokért, uralkodói palotának átalakított Karmelita kolostor erkélyéről lenézni az alattvalókra!

Akár ez is tetszhet