Parazita kapcsolatok


a körféreg hatékony kezelése

Főoldal » Betegségek » Fertőző betegségek » Parazitafertőzések » Lehetséges kapcsolat a macskaürülékben lévő parazita és az öngyilkosság között A macskák ürülékével terjedő parazitával megfertőzött nők körében nagyobb az öngyilkosság kockázata - vetették fel amerikai kutatók 45 ezer dán nő adatainak elemzése alapján az Archives of General Psychiatry parazita kapcsolatok szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban. Becslések szerint világszerte körülbelül háromból egy ember fertőzött toxoplazmózissal, parazita kapcsolatok korábbi tanulmányok összefüggésbe hoztak már a szkizofréniával és az érintett személy viselkedésének megváltozásával.

A macskák bélrendszerében élősködő parazitával az emberek legtöbbször úgy kerülnek kapcsolatba, hogy a házikedvenc almát kiürítik, vagy leveles zöldségeket fogyasztanak kellő átmosás nélkül, de fertőzési forrás lehet a kissé nyersen maradt hús vagy akár a szennyezett víz is.

Strongyloidiasis tünetek emberben és kezelés

Elemzésükben a kutatók úgy találták, hogy a parazitával korábban megfertőződött nők között másfélszer nagyobb az öngyilkossági kísérlet valószínűsége azokhoz képest, akik nem fertőződtek meg toxoplazmózissal.