Paraziták kútvízben


Főoldal » Az orvos válaszol » Dr. Kádár János » Vitilligo, parazitafertőzés?

paraziták kútvízben mellékhatások tabletták férgek

Kérdés:  2 éves kisfiamnak vitilligós folt van a vállán és ezért endokrinológiai vizsgálatot kértek. Hormonvizsgálatot kért és egy általános vérképet.

Kriptosporidiózis

A hormonvizsgálat jó lett, de az általános vérképben az eosinophil granulátom 5,5 a megengedett 3 helyett. Ez máskor is több volt már neki.

Veszélyes baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők a strandokon, fürdőkben

Lehetséges, hogy ez parazitás paraziták kútvízben jelent? Paraziták kútvízben főzök, de kútvízben fürdünk, a kicsi szokott belőle nyelni.

Orsóféreg, ostorféreg, galandféreg, szívféreg, bőrféreg, tűdőféreg...

Szokta fájlalni a hasát, de nem erősen, mert nem sír. A háziorvos írt a kérésemre parazitológiai vizsgálatot, de csak mikroszkóposat Protozoon és Helminth vizsgálatot. A mikroszkópos ki tudja mutatni, ha van valami fertőzés, vagy felesleges mintát vinnem?

paraziták kútvízben egy és kétemeletes paraziták

A kisfiam vitilligós foltjaival kapcsolatban érdemes immunológiai vizsgálatot kérni? Mert itt vidéken nagyon nehezen lehet hozzájutni, mivel az endokrinológián is csak hormont néztek neki, nem tudom egyszerre miért nem csinálták meg, ha esetleg szükséges?

Magyarra átültette és kibővítette: dr. Kotlán Sándor.

Köszönöm válaszát! Kádár János ;16 januári    InforMed Válasz:  Kedves érdeklődő, az eosinophil granulocytaszámot abszolút számban lehet csak alkalmazni, az Ön által közölt szám 5,5 csak az összfehérvérsejtszám százalékát jelenti. Valószínűleg kisfiának még sincs eosinophil szaporulata.

Létrehozva:

Eosinophil szaporulatot azok a paraziták és protozoonok okoznak, melyek a szervezetben vándorolnak. A vitiligo - jóllehet a bőr immunbetegsége - immunvizsgálatot emiatt végeztetni fölösleges, amennyiben a többi lelet jó.

paraziták kútvízben Android pasziánsz

Az esetleges eosinophilia és a vitiligo között kapcsolat nincs. Tehát teendő: 1. Tisztelettel, Kádár János Kapcsolódó cikkek a Parazitafertőzések rovatban olvashatók.