Pinworm felnőtt


pinworm felnőtt

Tudnivalók[ szerkesztés ] A Haemonchus contortus élősködő életmódú fonálféregamely a kérődzők Pinworm felnőtt bendőiben él. A felnőtt példány a bendő falára tapad és onnan szívja a gazdaállat vérét.

Pin Worms - Enterobius Vermicularis

A meleg, de nedves nyári napokon nagy számban elszaporodik, és ekkor a megfertőzött juhok Ovis aries aries és a házikecskék Capra aegagrus hircus pusztulását pinworm felnőtt. A nedves ürülékben kikel a lárva, mely   Celsius-fokú hőmérsékleten, körülbelül  nap után vedleni kezd.

pinworm felnőtt

A vedlés után az ürülékben található baktériumokkal Bacteria táplálkozik, egészen a harmadik vedlésig - eközben ha szárazság van, elpusztul mielőtt gazdaállatot találjon. A harmadik vedlést követően fűszálakon vár egy emlősállatra. Ha egy emlős lelegeli azt a füvet, a féreg a gyomrában 48 órán belül felnőtt előtti lárvaállapotot vesz fel.

A bendőbe jutva az ötödik vedlést követően válik felnőtté.

pinworm felnőtt

A bendőben a hím és a nőstény életük végéig táplálkoznak és párzanak. A peték sárgás színű tokokban jönnek ki a nőstényből. Egy-egy pete körülbelül 70—85 μm hosszú és 44 μm széles; az elején csak   sejtből áll.

pinworm felnőtt

A felnőtt nőstény  milliméter hosszú és sávokba rendeződve vörös és fehér színezetű. Az állat valóban átlátszó, a vöröst a táplálékaként szolgáló vér adja, míg a fehért a petefészkei. A hím kisebb, csak  milliméteres.

pinworm felnőtt

The Merck Veterinary Manual, Hozzáférés: Fordítás[ szerkesztés ] Ez a szócikk részben vagy egészben a Haemonchus contortus című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. International Journal of Parasitology 25, — DOI : Roberts, L.

pinworm felnőtt

Foundations of Parasitology. Veterinary Parasitology journal 64, — Veterinary Parasitology 61, gyógyszer a gyermekek parazitáira

Great value for money, nice room, good food,helpful staff in difficult times Chris staff were excellent, very friendly and great food David Egyesült Királyság Booking in was easy enough, staff were very friendly and helpful. Sunday lunch in the Bar was 1st class, thoroughly enjoyed it. Room was clean and spacious as was the en suite. Can't fault it for the money. Adrian Egyesült Királyság Friendly welcome.